Gratis Fragt

Virker tandblegning?

Virker det?

Ja! Mere end 98% af alle behandlede får væsentligt hvidere tænder. Det effektive stof i NewSMiLE´s blegegel er Carbamid Peroxid (udskiller brintoverilte), godkendt af tandlæger over hele verden til at udføre tandblegning med og det eneste sikre middel til at blege tænder med uden at skade emaljen.


Hvad er årsagen til misfarvninger/gule tænder?

Vi får alle mere gule tænder med alderen. Det skyldes ophobning af farvede molekyler fra det vi spiser og drikker. De mest almindelige årsager er rygning, te, kaffe og rødvin samt soja, bær mv. Endelig kan syren i citrusfrugter ødelægge emaljen så farvestoffer nemmere trænger ind.
Bortset fra de eksterne misfarvningskilder, så er der også andre faktorer der påvirker farven på tænderne. Nogle mennesker har gulere dentin end andre, så rent arveligt kan man desværre fra starten være forsynet med gule tænder. Amalgamfyldninger, sygdom og visse typer medicin (fx antibiotika som tetracyclin) kan også forårsage misfarvning af tænder.


Behandlings beskrivelse: Tandblegning
Hjemmeblegning (med skinner)
 

Tandblegning er en kemisk proces der bruges for at lysne dine tænder. Hele behandlingen udføres af dig selv ved en såkaldt hjemmeblegning.
Når du skal have en professionel hjemmeblegning, tages et aftryk af dine tænder, hvorefter NewSMiLE´s laboratorium fremstiller en særlig individuel skinne der passer til dine tænder.
Tiden for en hjemmeblegnings session er typisk 2-4 timer, hvor du vil have skinnen med gele i din mund. Du bestemmer selv om du vil bruge skinnen om dagen eller sove med den om natten. Som hovedregel går der 2-20 dage til det maksimale resultat er opnået, afhængig af om man vælger mild eller stærk blegegel, samt selvfølgelig hvor gule ens tænder er.


Hvor hvide bliver tænderne?

Vær realist, man får ikke et Hollywood smil hvis man har røget i 35-40 år. Men alles tænder kan blive væsentligt hvidere. Resultat afhænger meget af årsagen til dine tænders misfarvning. Men 2-4 toner på farve-skalaen er meget almindeligt efter endt behandling.
Resultatet afhænger også af hvor lang tid du behandler. Normalt vil almindeligt gule tænder misfarvet af rygning og kaffe hurtigst opnå gode resultater hvorimod misfarvning forårsaget af medicin eller store amalgamfyldninger fordrer længere behandlingstid og giver dårligere resultater.


Hvor længe forbliver tænderne hvide?

Tandblegning er ikke en permanent behandling. Resultatet varer fra 1 til 4 år ved skinneblegning. Varigheden er stærkt afhængig af dine personlige vaner, herunder mundhygiejne. Drikker du meget kaffe og rødvin, eller ryger du meget skal du genbehandle hyppigere.


Vil fyldninger, kroner mv. også blive bleget?

Nej! Som udgangspunkt er det kun dine egne tænder der bleges. Man skal forvente at den farve som f.eks. en plastic tandfyldning havde inden blegningen vil være den samme, mens dine tænder er blevet hvidere. Dette vil for de fleste betyde at de skal have skiftet deres plasticfyldninger efter endt behandling, til den lysere farve som tænderne nu har fået efter NewSMiLE behandlingen. Plast koster i dag nogle få hundrede kroner at udskifte hvorimod porcelænskroner er dyre at skifte.


Kan alle få bleget tænder?

Alle med raske sunde tænder kan uden problemer blege sine tænder. Har du meget tandsten på forsiden af fortænderne bør dette fjernes INDEN tandblegningen påbegyndes. Er det medicin, amalgamudsivning ol. der har forårsaget misfarvning bør du rådføre dig med din tandlæge da du kan behandles, men det tager meget længere tid. Har du paradentose, løse tandkødslommer, sarte slimhinder mv. har du større risiko for bivirkninger under behandlingen.
Skal du snarligt have lavet fyldninger, broer, eller andre større reparationer skal du først blege dine tænder. Og først ca. 10 dage efter behandlingen når tændernes farve er stabiliseret, skal du få lavet kroner mv.


Er der bivirkninger ved behandlingen?

Ja, det kan der være. Men, for de fleste vil der ingen væsentlige bivirkninger være. 20-40% af de behandlede oplever en isnen eller ekstra følsomhed i tænder/tandkød under behandlingen når de drikker varme eller kolde drikke. Dette er dog helt normalt og forbigående og forsvinder senest 1-3 dage efter endt behandling.
I sjældne tilfælde er konstateret bivirkninger som svimmelhed og hovedpine under behandlingen. Alle ovenstående symptomer er dog også fuldstændigt forbigående.

 

Gør blegningen tænderne svagere end før? Eller ætser det tænderne?

Nej. Emaljen er det hårdeste organiske materiale der findes i levende væsener. Undersøgelser af tænder under elektronmikroskop viser at påvirkningen ved en blegning er mindre end ved at drikke et glas cola eller juice.
Ingen undersøgelser har kunne påvise at blegningen påvirker tænderne så emalje eller dentinen skulle blive svagere eller mere udsat for huller, revnedannelse eller andre defekter.


Bør jeg gå til tandlægen inden behandling?

Hvis du har normale sunde tænder, så nej. Hvis du har specielle sygdomme eller er i tvivl om tandblegning er den ideelle behandling af dine tænder bør du rådføre dig med din tandlæge. Ring evt. og spørg om du er egnet til en tandblegning.
Har du meget tandsten på forsiden af fortænderne bør dette fjernes inden blegningen.


Kan jeg behandles selvom jeg er gravid?

Da alle undersøgelser der hidtil er foretaget ikke giver anledning til nogen bekymring, har vi besluttet hverken at fraråde/eller tilskynde, men lade det være op til den enkelte.


Hvad med blegning på 1 time med laser, lys, varme eller andre teknikker?

Alle teknikker til at blege tænder fungerer på samme måde, dvs. med brintoverilte der påføres tænderne. Dog er koncentrationen af brintoverilte i 1 times behandlingerne meget højere end skinnebehandlingen der med en meget mild koncentration stille og roligt trænger ind i tanden over flere dage.
Diverse fabrikanter af forskellige lamper med lys, blåt lys, varme eller laser (koncentreret lys) hævder så at de kan effektivisere brintoverilten ved at påvirke den med lys eller varme. Et uafhængigt videnskabeligt forsøg udformet af den Amerikanske Tandlægeforening har dog påvist at behandling med brintoverilte sammen med diverse lamper/laser ikke giver noget bedre resultat end brintoverilte alene.
Nogle af vores kunder der tidligere har fået 1-times behandlinger fortæller også om smerter i tandkød og tænder under og efter den meget koncentrerede 1-times behandling. Samtidig beklager en del af disse laser/lysbehandlede sig over at effekten er for kortvarig. Allerede 6-12 måneder efter, var effekten væk og de skulle genbehandles til fuld pris igen.
Med NewSMiLEs skinne-behandling foregår behandlingen med den mildest mulige blegegele over flere dage, som sikrer at brintoverilten trænger dybere ind i tænderne og derved har en længerevarende effekt. Den mildere blegegele er også blidere mod tandkødet. Som yderligere fordel kan det sæt skinner som produceres til dig genbruges år efter år til genopfriskningsbehandling. En sprøjte med genopfriskningsbehandling koster kun få hundrede kroner og skal bruges ca. hvert 1-4 år. Det er derfor langt billigere i det lange løb at holde sine tænder hvide med NewSMiLE´s skinnebehandling.
Endelig skal det pointeres at 1-times blegninger, uanset om der bruges lys eller ej, kun bliver gjort på forsiden af fortænderne. Kindtænder behandles ikke! Med skinnemetoden har du mulighed for at blege både kindtænder og bagsiden af tænderne.


Hvad med one-size skinner som set på TV-shop og på Internettet?

Den individuelt fremstillede skinne fra NewSMiLE formes efter dine egne tænder og sikrer et væsentlig bedre resultat, og større sikkerhed end de i TV-Shop solgte one-size skinner. Der findes flere firmaer der tilbyder disse one-size skinner med færdige opløsninger, men for det første er de direkte ubehagelige at have på da de ikke er tilpasset den enkeltes tænder/mund. Og for det andet kan de ikke anbefales, da bivirkningerne kan være store med skader i mundhule og på tandkød da de er utætte og blegegeleen løber ud. Produkter der skal 'males på' er direkte at fraråde da blegegeleen kommer i direkte kontakt med mundhulen.
Nyligt solgte produkter med one-size skinner solgt i bl.a. Prima og Matas fik efter få ugers salg, Forbrugerstyrelsen til, at reagere pga. henvendelser om emaljeskader og produkterne er nu fjernet fra hylderne i Matas.

 

Hos NewSMiLE har vi gjort det nemt for dig:
Bestil, tag aftryk, og send retur.
Vi betaler 3 gange porto.