Trustpilot

Tandbeskytter generelt

 

I de seneste år, er der blevet større efterspørgsel efter individuelt tilpassede tandbeskyttere, frem for de såkaldte boil and bite tandbeskyttere, der ikke yder tilstrækkelig beskyttelse, og som ikke har den optimale pasform
 Dyrker du kontaktsport eller anden idræt, hvor dine tænder kan blive udsat for tandskader, så skal du seriøst overveje en professionel tandbeskytter.
   

Tandbeskyttere er desværre langt fra standardudstyr i sportsverdenen. Tandlægeforeningens anbefaling omkring brug af tandbeskytter er helt klar: tandbeskyttere er helt nødvendige, og idrætsudøverne bør holde sig fra gør-det-selv-produkter og i stedet får et Dentallaboratorie til at lave en rigtig skinne. Der er nemlig væsentlige forskelle på en tandbeskytter lavet af en Tandtekniker og en gør-det-selv-skinne, som kan købes i mange sportsforretninger. 

  
Gør-det-selv-skinner er desuden typisk meget skarpe i kanterne og derfor ubehagelige at have på, hvor den professionelle tandbeskytter følger mundens slimhindekonturer, da den er fremstillet efter funktionelt aftryk.
 
Mange tandskader kunne undgås, hvis sportsfolk allerede fra tidlig alder vænnede sig til at bruge tandbeskytter. Hvis man vænnes til tandbeskytteren fra barn af, vil det føles ganske naturligt at bruge tandbeskyttere. Den professionelle tandbeskytter medfører dog en væsentlig udgift fordi de løbende udskiftes efterhånden som man vokser. Forældre bruger mange penge til forskelligt sportsudstyr, men glemmer ofte tandbeskytteren som burde være en del af udstyret.
Udgiften til tandbeskyttere er dog til at overkomme når man ser på, hvad tandskaderne kan koste i løbende tandlægeregninger til rodbehandlinger, plastfyldninger, kroner, implantater og lignende.
 
Den amerikanske tandlægeforening, ADA, anbefaler brug af tandbeskytter i forbindelse med hele 26 idrætsgrene, herunder fodbold, vandpolo, rulleskøjteløb, squash, håndbold, ishockey, boksning, basketball, brydning og ridning.
 
I Danmarks Ishockey Unions spilleregler for ishockey hedder det, at man anbefaler, at alle spillere bruger individuelt tilpassede mundbeskyttere. Desuden skal alle spillere under 20 år, som ikke anvender heldækkende ansigtsbeskyttelse, bruge individuelt tilpassede mundbeskyttere.
 
NewSMiLE  yder dig gerne råd og vejledning og tilbyder endda tandbeskyttere i forskellige tykkelser, farver samt design . Der medfølger smart kompakt opbevaringsæske til tandbeskytteren.